Stichting Chakana stopt
27 Oktober 2012

Sinds 2002 heeft Stichting Chakana heel veel kunnen betekenen voor de allerarmsten in Bolivia en later ook in Peru. Helaas komt er aan het einde van dit jaar een einde aan de werkzaamheden van Chakana. De belangrijkste reden voor het stoppen van de werkzaamheden is het gebrek aan financieringsmogelijkheden.

Groente bij het project in Peru Volop verse groenten in het Peruaanse hooggebergte
2 Juni 2012

Zo’n 170 families in het Zuiden van Peru hebben het afgelopen jaar deelgenomen aan het project van Chakana. “Vroeger moesten we naar de markt om groenten te kopen. Nu hebben we zelf genoeg!”

De trek van platteland naar stad
20 November 2011
Maruja Baustista Aslla, cultureel promotor van Chakana in Peru, doet onderzoek naar de sociale en culturele gevolgen van de massale migratie van jongeren in de inheemse gemeenschappen op het platteland naar de stedelijke gebieden in de Andes.  

Jaarverslag Chakana 2010 Jaarverslag 2010 beschikbaar
29 Augustus 2011

Chakana's jaarverslag over 2010 is nu online beschikbaar. Bestuursvoorzitter Jan van Zijl: "Chakana heeft zich de afgelopen jaren van haar sterke kant laten zien op het gebied van  rurale  ontwikkeling;  voedselzekerheid  en  water.  Naast  de  constructie  van groentekassen,  die  ook  in  dit  jaarverslag  weer terugkomen  (Peru),  zijn  opnieuw irrigatiewerken   aangelegd   of   verbeterd,   waardoor   meer   water   beschikbaar kwam  en  de  oogst  aantoonbaar  toenam."

Medische missie 2011 groot succes
24 Juli 2011
Van 3 tot 8 mei vond de tweede medische missie van Medical Checks for Children (MCC) en Chakana plaats in de hooglanden van Bolivia.
Cheque scholenactie Bemmel School Bemmel haalt 3.000 euro op
25 Mei 2011

Met grote trots heeft directeur Jos Boonman van basisschool De Borgwal in Bemmel woensdag 25 mei een cheque van 3.000 euro aan Chakana overhandigd. Dat gebeurde aan het eind van een enerverende ochtend, waarin de leerlingen hun Bolivia-project hebben afgesloten. Vanaf januari hebben de kinderen met tal van acties geld ingezameld. Woensdag was de climax met een druk bezochte rommelmarkt en een zon overgoten sponsorloop.

Cruz Velacuy Een culturele nacht in de Andes
23 Mei 2011

Op dinsdag 3 mei heeft het team van Chakana Peru een bijzondere viering in de Peruaanse hooglanden bijgewoond. De directeur van Chakana Peru, Miguel Ángel Torres Farfán, doet verslag.